13e Safari Trail, zondag 26 januari 2020

Nieuwsbrief van
dinsdag 21 januari 2020


De medailles staan klaar, spandoeken zijn opgehaald, de wegafzetting staat gereed, de startnummers zijn ingepakt. Kortom, wij zijn klaar voor de 'big day'. Komende zondag is het zover. Dan gaat de dertiende Safari Trail van start en u bent er bij. Lees deze mail aandachtig door, want het bevat belangrijke informatie.


Programma

Let op: de starttijden van de verschillende onderdelen zijn anders dan vorig jaar. De belangrijkste tijden op een rijtje:

09.00 uur - Opening van wedstrijdsecretariaat
10.00 uur - Start van de 33 km Giraffetrail
10.05 uur - Start van Pandatrail (800m t/m 8 jaar)
10.15 uur - Start van Welpentrail (1.600m t/m 12 jaar)
10.30 uur - Start van de 11 km Buffeltrail
10.45 uur - Start van de 22 km Zebratrail
11.00 uur - Start van de 5 km Leeuwentrail
11.10 uur - Prijsuitreiking van de jeugdlopen bij speakertent
12.30 uur - Prijsuitreiking alle mannen en vrouwen
15.00 uur - Laatste binnenkomer.

Burgers' Zoo is open tot 17.00 uur.


Parkeren bij Burgers' Zoo

parkeren Het parkeren is gewijzigd.
We maken gebruik van de extra parkeerplaats van Burgers' Zoo, 'De Overloop'. Dat parkeerterrein is te bereiken via de Deelenseweg, zijstraat van de Schelmseweg in Arnhem. Vanaf de A50 en de A12 volgt u de borden Burgers' Zoo. Ga bij de stoplichten voor Burgers' Zoo rechtdoor richting Deelenseweg. Bij de Deelenseweg rechtsaf slaan en na 500 meter weer rechtsaf. Volg daar de aanwijzingen op van onze medewerkers. De eerste paar rijen van deze parkeerplaats zijn verlicht en daarmee is de auto na vijven als het donker is nog terug te vinden. Klik op de afbeelding rechts voor een grotere afbeelding.

LET OP: Parkeer dus NIET op de reguliere parkeerplaats van Burgers' Zoo, want dan moet u voor € 6,00 een uitrijkaart kopen. Vanaf het parkeerterrein 'De Overloop' is het ongeveer 300 meter lopen. Loop na het parkeren door naar de Deelenseweg en ga op de Deelenseweg rechtsaf. Na 200 m is aan uw linkerhand Kattenberg met omkleedtenten en het wedstrijdsecretariaat. Na het evenement moet u De Overloop ook via de Deelenseweg, en dus niet door de slagbomen van Burgers' Zoo, verlaten. Pas op voor wandelaars en fietsers.

Startnummer

parkerenU hebt ingeschreven na 6 januari, dus uw startpakket hebben we niet opgestuurd. Uw startnummer ligt op de wedstrijddag klaar bij het wedstrijdsecretariaat nabij start en finish.

Het startnummer is uiteraard voor deelname aan de Safari Trail; draag het startnummer ongevouwen en goed zichtbaar op de borst. U kunt met het startnummer ook een kop snert halen bij de foodtruck van Vosmeijer nabij start en finish (behalve de kinderen; zie verderop). Ook kunt u op vertoon van het startnummer met een flinke korting naar Burgers' Zoo. U betaalt (alleen op deze zondag) slechts € 13,00 per persoon voor de entree van u en maximaal vier supporters. Laat uw startnummer zien; de kassamedewerker controleert uw inschrijving op een door ons verstrekte lijst.

Voor de kinderen is het belangrijk dat ze het startnummer meenemen naar 't Pannekoekhuis in Schaarsbergen. Tegen inlevering van het startnummer krijgen ze een gratis pannenkoek.


Verzorgingsposten

Voor de lange trails hebben we verzorgingsposten ingericht met water, warme thee, bananen, ontbijtkoek en winegums. Op de 11 km is de enige post na 4,5 km, op de 22 km na 8 en 15,5 km en op de 33 km na 11, 19 en 26 km. En uiteraard is er voor alle trailers bij de finish ook een verzorging. Met uw startnummer kunt u bij de Foodtruck van Vosmeijer een kop snert of koffie krijgen. Alle andere versnaperingen kunt u aanschaffen bij Vosmeijer.


Omkleden en douchen

De Safari Trail vindt midden in het bos plaats en daarom hebben we geen douchegelegenheid in het bos. We hebben wel omkleedtenten geplaatst. Als u toch een beetje wil opfrissen, is dit wellicht een tip: neem een (warme) natte handdoek mee (in een plastic zak) en een droge. Met de natte kunt u uzelf wat schoon boenen en daarna afdrogen met de andere. Beetje deo en hup: fris de dierentuin in. We hebben geen kluisjes of kledingdepot.


Prijzen en tijdwaarneming

Veel trailers vinden hun uitslag totaal onbelangrijk. Omdat daardoor veel tags voor de tijdwaarneming zoek raakten, hebben we besloten niet langer te werken met tijdwaarneming. We hebben uiteraard wel prijzen voor de eerste 3 mannen en vrouwen prijzen op elke afstand met waardebonnen van Run2Day Arnhem-Nijmegen.
En natuurlijk voor de jongens en meisjes nummers 1, 2 en 3 op beide afstanden. Naast een fraaie beker, worden ze beloond met een dinerbon van 't Pannekoekhuis in Schaarsbergen


Afmelden of afstand wijzigen

Er kan van alles gebeuren waardoor u onverhoopt niet deel kunt nemen of graag uw afstand bij wil stellen. Laat het ons alsublieft NIET weten via social media, maar via een mail aan info@safaritrail.nl. Alleen dan kunnen we onze hulp aan u garanderen. Bedankt alvast.


Medaille


Elke deelnemer krijgt onze fraaie medaille, ook de kinderen en deelnemers op de kortere afstanden. U kon bij inschrijving aangeven of u uw naam en afstand wilde laten graveren. Hebt u dat besteld bij inschrijving, dan kunt u met uw startnummer naar de tent van het wedstrijdsecretariaat om de blanco medaille om te ruilen voor uw gegraveerde medaille.Inschrijven


U hebt tijdig en voordelig ingeschreven. Wellicht hebt u loopvrienden, waar u graag de Safari Trail mee zou willen volbrengen. Inschrijven kan nog tot en met zaterdag 25 januari 2020 tot exact 20:00 uur op inschrijven.nl.

Het parcours op je smartphone


Alle afstanden zijn over een enkele ronde, dus geen dubbele rondjes bij de Safari Trail. Alle routes zijn met zo'n 1.000 pijlen uitgezet. Wilt u zelf ook navigeren? Voor de routes van de trails gebruiken we zelf de RunGoApp. Dit is een stemgestuurde navigatie app voor op uw smartphone. Voor het uitzetten van de routes en voor de voorfietsers een handig tool. Maar ook voor u, want elke bocht is aangegeven. Wilt u daar gebruik van maken, download dan eerst hier de RunGoApp. Vervolgens kun je de routes zoeken op de smartphone, oortjes in en gaan met die banaan.

Route van de 33 km
Route van de 22 km
Route van de 11 km
Route van de 5 km

Downloaden in GPX-bestand kan ook:
33k in gpx
22k in gpx
11k in gpx


Veel succes en plezier bij de Safari Trail 2020.

Powered by: txt Factor